MŮJ ŽIVOTOPIS

09.12.2011 19:07

Jmenuji se Nora Harazimová a narodila jsem se v roce 1964 v malém šumavském městě Vimperku. Jsem zrozena ve znamení ryb, což předznamenalo můj zájem o přírodu, umění, vše krásné a spirituální. Také moji rodiče, zvláště moje umělecký založena maminka, učitelka, ve mně podporovala mé umělecké sklony.

Odmalička jsem žila v osamocené hájovně uprostřed lesů a mými jedinými kamarády byla zvířata a les. Vedle hudby jsem se již na ZŠ začala věnovat výtvarnému projevu a to hlavně malbě, kterou jsem po gymnáziu studovala i na Pedagogické fakultě v Českých Budějovicích, kde jsem kromě malby studovala i ruštinu. Studium jsem ukončila diplomovou práci na téma Jihočeská krajina.

Po ukončení VŠ jsem odešla do Prahy, kde jsem se přihlásila ke studiu na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Kromě studia jsem 7 let učila na ZŠ . V roce 1997 jsem začala pracovat pro agenturu, která zastupuje paní Hanu Hegerovou, jako její asistentka a  roadmanagerka, kde jsem setrvala až do ukončení její kariéry. Byla to zajímavá a přínosná práce.

Mimoto jsem měla i několik svých hudebních projektů, které zřejmě nebyly to pravé, protože skončily. Dnes spolupracuji s výborným kytaristou, aranžerém a zpěvákem Petrem Urbánkem na vlastních skladbách, ve kterých cítím, že by snad mohly být to, co hledám, tzn. originalitu, sugestivnost, vysokou uměleckou úroveň, hloubku výpovědi a upřímnost.

Kromě zpěvu neustále maluji a občas vystavuji.

Narodila jsem se na území keltského kmene Bójů, v srdci Gabréty (Šumavy), proto mě zřejmě přitahuje i jejich filosofie a spiritualita.

Mým životním krédem se stal válečný pokřik keltské královny Boudiccy, v jejím boji proti římským vetřelcům: ,,Y GWIR ERBYN Y BYD" (Pravdou proti světu).

Víc jak 20 let žiji v Praze, ale neustále se ráda vracím na Šumavu, kde s mými přáteli a pejsky procházíme nádherné, hluboké šumavské hvozdy a vychutnáváme si, bohužel, dnes již pouhé zbytky Klostermanno-Váchalovské zádumčivé šumavské romantiky.